Corpus Solsona 2018

2 i 3 de juny de 2018

Programa d’actes

Dijous, 31 de maig – DIA DE CORPUS

A les 9 h, al Teatre Comarcal, 1r Congrés del Patrimoni Miner, història de la mineria i història de la geologia a Catalunya. Homenatge a Lluís Maria Vidal.

A les 13 h, tronada a la plaça Major.

Divendres, 1 de juny

A les 19 h, a l’auditori de la sala polivalent, presentació del llibre Junts recordem Setelsis, en commemoració del 50è aniversari de l’escola.

A les 19 h, al Museu Diocesà i Comarcal, presentació del llibre Capellans erudits. Eclesiàstics al capdavant de l’acció patrimonial, museística i recerca historicoartística a Catalunya al segle XX, en el marc de la IV Jornada de Museus i Patrimoni de l’Església de Catalunya. Tot seguit, es durà a terme la xerrada El Museu Diocesà de Solsona durant la dictadura franquista: la tasca del Dr. Antoni Llorens a càrrec de Maria Garganté i Carles Freixes.

Dissabte, 2 de juny

A les 11 h, des del campanar de la Catedral, repic de campanes anunciant l’inici de les festes.

A les 12 h, tronada a la plaça Major. Tot seguit, cercavila tradicional del pregoner, acompanyat pels gegants i l’Orquestra Patinfanjàs, per convidar tothom a la celebració del Corpus.

A les 18 h, al pati de l’escola, festa de fi de curs de l’Escola Vinyet (en cas de pluja l’acte es traslladarà a la sala polivalent).

A les 18.30 h, ballada de sardanes a la plaça Major interpretades per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

A les 11 h, baixada del bou, la mulassa i el drac, acompanyats per l’Orquestra Patinfanjàs i exhibició del ball del drac a la plaça Major. Tot seguit, roda de foc.

Diumenge, 3 de juny

Festa Corpus Solsona. Solsonès
Autor: Ajuntament de Solsona

A les 9.30 h, cercavila amb la participació dels Trabucaires de Solsona.

A les 10.45 h, baixada de la corporació municipal, juntament amb la pubilla, l’hereu, les donzelles d’honor i els fadrins, els gegants, el ball de bastons, els cavallets, el bou, la mulassa, el drac, l’àliga i altres elements tradicionals. Sortida de la casa consistorial cap a la catedral als acords de l’Orquestra Patinfanjàs.

A les 11 h, missa concelebrada presidida per l’Excm. i Rvdm. Sr. Xavier Novell i Gomà, bisbe de Solsona. Solemne processó per la plaça de la Catedral, el carrer de Sant Miquel, la plaça Major i benedicció a la plaça de Palau.

A continuació, a la plaça Major, exhibició dels ballets tradicionals d’óssos, cavallets, drac, nans, ball de bastons, àliga i gegants, acompanyats musicalment per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Finalment, tronada i pujada fins a la casa consistorial.

A les 18 h, pels carrers del nucli antic, concert Cantem al carrer a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona amb la col·laboració de l’Àtic Taller Musical, Amisol i l’Escola Municipal de Música.

A les 20 h, projeccions al Teatre Comarcal de les pel·lícules Dessine-moi un Chamois, d’Anne, Eric i Véronique Lapied i The Eyes of God, d’Olaf Obsommer.

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10

Open chat
1
Scan the code
Hola 👋
En què et podem ajudar?