El Salí de Cambrils (Odèn)

El Salí de Cambrils és una de les poques salines de muntanya de tot Catalunya. I després d’una espectacular rehabilitació de més de dos anys, se’n pot visitar les terrasses (5.100 m²), els quatre molins, les canalitzacions de fusta amb estalactites de sal, els mitjans de transport…

L’existència de la font Salada va permetre a final del segle passat la construcció de les salines de Cambrils. El Salí de Cambrils, des d’una perspectiva històrica, és un exemple de l’activitat productiva desenvolupada a la muntanya.

Antigament, en aquest mateix lloc i a causa de l’existència de les salines, es van construir altres molins, aprofitant el desnivell del riu. El caràcter autosuficient de l’explotació queda reflectit en l’enginyós sistema de molins que portava incorporat.

Visitant l’antiga explotació de sal de muntanya, podràs conèixer l’enginyós sistema d’aprofitament d’aigua dolça i d’aigua salada.

Banya’t amb l’energia dels Pirineus!

Una bassa d’aigua salada d’una font subterrània, amb més de dos-cents milions d’anys, permet desintoxicar i remineralitzar la pell i el cos. 

Calendari d’obertura

De l’1 d’abril al 23 de juny: caps de setmana
Del 24 de juny al 15 de setembre: cada dia de 10 h a 19 h
Del 16 de setembre al 31 d’octubre: caps de setmana

Horari de visites guiades

A les 11 h i a les 16 h. Prèvia concertació i amb un mínim de 6 persones.

Informació i reserva per a grups: alba@salidecambrils.cat – 647805702 / 647805703

Més informació: http://salidecambrils.cat/

El teu pla perfecte!

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10