El Salí de Cambrils (Odèn)

El Salí de Cambrils és una de les poques salines de muntanya de tot Catalunya. I després d’una espectacular rehabilitació de més de dos anys, els seu 5.100 m² de terrasses, 4 molins, canalitzacions de fusta amb estalactites de sal, mitjans de transport… poden ser visitats.

L’existència de la font Salada va permetre a final del segle passat la construcció de les Salines de Cambrils. El Salí de Cambrils, des d’una perspectiva històrica, és un exemple de l’activitat productiva desenvolupada a la muntanya.

Antigament, en aquest mateix lloc i a causa de l’existència de les salines, es van construir altres molins, aprofitant el desnivell del riu. On queda reflectit el caràcter autosuficient de l’explotació és a l’enginyós sistema de molins que portava incorporat.

Visita l’antiga explotació de sal de muntanya on podrem conèixer l’enginyós sistema d’aprofitament d’aigua dolça i d’aigua salada.

Banya’t amb l’energia dels Pirineus!

Una bassa d’aigua salada d’una font subterrània amb més de dos-cents milions d’anys, permet desintoxicar i remineralitzar la pell i el cos. 

Calendari d’obertura

Des de l’1 d’abril al 23 de juny: caps de setmana
Del 24 de juny al 15 de setembre: cada dia de 10 h a 19 h
Del 16 de setembre al 31 d’octubre: caps de setmana

Horari visites guiades

A les 11 h. i a les 16 h. Prèvia concertació i mínim 6 persones.

Informació i reserva per a grups: alba@salidecambrils.cat – 647805702 / 647805703

Més informació: http://salidecambrils.cat/

El teu pla perfecte!

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10