Solsonès Barroc

Donat el seu caràcter rural i singularitat, el Solsonès conserva el major llegat escultòric de l’època barroc de Catalunya gràcies a la seva població que ha sabut mantenir el seu patrimoni cultural intacte  malgrat les revoltes i les guerres que han comportat la desaparició d’una part molt important d’escultura i retaules del nostre país.

El barroc a Catalunya es dóna sobretot en les zones rural i es caracteritza per la seva exuberància decorativa amb la qual es pretenia fascinar els creients donant-los la imatge d’una església ostentosa en front l’austeritat de l’església reformista. Va ser en el camp dels retaules en el que més excel·lí el barroc català.

Són pocs els conjunts que han persistit fins als nostres dies i solament el Solsonès i la zona del Lluçanès han pogut conservar bona part dels seus conjunts. Degut a l’especial geografia de la nostra comarca, aquest important llegat dels grans escultors de les famílies Morató, Pujol i Sala, avui es troba molt dispers entre diverses esglésies, capelles i santuaris.

Espai “SolsonèsBarroc”

Situat a la Casa Gran del Miracle (Riner), aquest espai situa el visitant en l’època barroca, tant a nivell europeu com català. I es mostra el què va representar i què va comportar el barroc, en quin context va sorgir i en quin context va desaparéixer a través de diferents sales amb plafons explicatius.

És una invitació a descobrir un patrimoni històrico-artístic excepcional, els retaules, els santuaris, els edificis parroquials i també els paisatges circumdants ens proposen un suggerent viatge en el temps, cap el món de les arts, és clar, i cap al més misteriós de les creences i conviccions dels nostres avantpassats dels segles XVII i XVIII.

Horari de visita: de dijous a dilluns de 10 a 18 h (dirigir-se al restaurant del Miracle).

APP mòbil

Si vols informació més detallada, descarrega’t l’app de Solsonès Barroc i descobreix les visites més imprescindibles: http://solsonesbarroc.cat

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10