Sant Esteve d'Olius. Solsonès

El Solsonès i els seu municipis

El Solsonès (amb 15.146 habitants l’any 2023) és una comarca prepirinenca on es compaginen els camps de cultiu amb les grans extensions de bosc, els rius, les fonts i els paratges esquerps de l’alta muntanya.

Actualment, la comarca compta amb poc més de 15.000 habitant que viuen en 17 municpis atès que des de principis de 2023, Torà i Biosca, que abans pertanyien a la Segarra, es van incorporar al Solsonès. Dels 17 municipis, solament 8 tenen nucli de població, ja que la major part del territori està formada per masies disseminades, algunes de les quals són bells exemplars de les construccions característiques de la Catalunya rural dels segles XV al XVIII.

El Solsonès, que per aquest motiu ha estat anomenat “la comarca de les mil masies”,  conserva les seves manifestacions folklòriques més ancestrals i la configuració d’un paisatge de naturalesa intacta. Lluny de les presses i el brogit de les grans ciutats, el Solsonès us convida a fer-hi estada; disposa d’un ampli ventall d’establiments turístics (hotels, càmpings, cases de turisme rural, apartaments turístics, albergs i refugis) i, per als més menuts, té cases de colònies i  granges escola. Ofereix la possibilitat que tothom pugui practicar tot tipus d’esports, i també descobrir les joies del romànic, del gòtic, del barroc, del modernisme o del neolític, que poblen aquesta terra en equilibri amb els homes i les dones que la treballen.

Descarregar “Full desplegable genèric del Solsonès

Més información: Consell Comarcal del Solsonès

El Solsonès en un clic

El Solsonès en un clic” és una nova eina des gestió, turística i educativa amb l’objectiu pretén ser una web senzilla d’utilitzar i pràctica, amb moltíssima informació disponible de la comarca per tècnics i gestors del territori.

 

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10

Open chat
1
Scan the code
Hola 👋
En què et podem ajudar?