Solsonès Barroc

El seu caràcter rural i la singularitat de la població del Solsonès ha permès conservar a la comarca el major llegat escultòric de l’època barroca de Catalunya, ja que ha sabut mantenir aquest patrimoni cultural intacte malgrat les revoltes i les guerres que han destruït una part molt important d’escultura i retaules del nostre país.

El barroc a Catalunya és present sobretot en les zones rurals i es caracteritza per la seva exuberància decorativa amb la qual es pretenia fascinar els creients donant-los la imatge d’una església ostentosa enfront de l’austeritat de l’Església reformista. Va ser en el camp dels retaules en el qual més excel·lí el barroc català.

Són pocs els conjunts que han persistit fins als nostres dies i solament el Solsonès i la zona del Lluçanès han pogut conservar bona part dels seus conjunts. Degut a l’especial geografia de la nostra comarca, aquest important llegat dels grans escultors de les famílies Morató, Pujol i Sala, avui es troba molt dispers entre diverses esglésies, capelles i santuaris.

APP mòbil

Si vols informació més detallada, descarrega’t l’app de Solsonès Barroc i descobreix les visites més imprescindibles:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10

Open chat
1
Scan the code
Hola 👋
En què et podem ajudar?