JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI

El Museu de Solsona i el Pou de Gel participen a les Jornades Europees de Patrimoni

Els elements patrimonials de Catalunya del 12 al 14 d’octubre celebren la seva festa major i per això obriran les seves portes per tal de donar a conèixer i posar en valor un patrimoni comú.

El Museu de Solsona i el Pou de Gel, un any més, celebraran les JEP amb un cap de setmana amb diverses activitats. Consulteu les activitats de cada espai:

El Museu de Solsona

12 d’octubre

A les 10.30 h i  a les 12 h, “LABORATORIS OBERTS. El taller de restauració del Museu D. i C. de Solsona”.
Visita guiada de la mà de les restauradores Núria Deu i Gemma Rodríguez per descobrir interessants apunts de restauració a les sales d’exposició permanent i conèixer el laboratori del museu, així com diferents tècniques i tractaments sobre els objectes que es troben a la reserva.

És una activitat dins la setmana europea de la conservació-restauració i una proposta del CRAC (Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya). Una iniciativa que, de ben segur, posarà en valor la gran tasca que conservadors-restauradors fan en els nostres museus.

Places limitades. Cal reserva prèvia al 973 48 21 01 o bé a museu@museusolsona.cat

13 d’octubre

A les 12 h, BASTINT SANT MIQUEL DE RINER. Exposició del treball de recerca de Marta Solà i Planas – Institut Francesc Ribalta.

Un treball de recerca que reconstrueix la desconeguda església de Sant Miquel de Riner (el Solsonès) a partir de la informació obtinguda durant l’excavació arqueològica de la mateixa i les fonts documentals trobades. El treball fou guardonat amb el 17è Premi Ramon Llull que atorga la universitat amb el mateix nom i reconegut per l’Associació d’Empresaris per al Solsonès.

A les 18.30 h, THE MENTRES A LA TERRASSA DEL MUSEU. Concert de pop-rock alegre en un entorn patrimonial excepcional.

El quartet solsoní ens oferirà el seu repertori de temes que relativitzen la vida quotidiana en l’espai singular de la terrassa del museu. Entre terrats, a l’ombra del Palau Episcopal i la Catedral de Solsona i vetllats pel campanar, escoltarem les seves lletres que ens narren històries de misèries i victòries dels nostres temps amb tocs d’ironia.

Concert amb entrada inversa. Un exercici de responsabilitat cultural on el públic decideix el preu de la seva entrada.

12, 13 i 14 d’octubre

JORNADES DE PORTES OBERTES AL MUSEU.

Horaris:
12 d’octubre: d’11 a 14 h
13 d’octubre: d’11 a 18:30 h
14 d’octubre: d’11 a 14 h


Pou de Gel de Solsona

A banda de les propostes que ofereix el Museu de Solsona, també es podrà accedir gratuïtament al Pou de Gel, dissabte d’11 a 13 h i de 17 a 19 h i diumenge d’11 a 13 h.


Podeu trobar tota la informació de les Jornades Europees de Patrimoni a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/agenda/destacats

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10

Open chat
1
Scan the code
Hola 👋
En què et podem ajudar?