Torre de Riner

Distància: 36,60 km
Dificultat: Moderada

La ruta surt des del pont situat prop de l’Oficina de Correus de Solsona, indret on es troben les dues riberes de Solsona. El punt d’arribada és el mateix que el de sortida.

Sortim seguint el riu Negre tot planejant en direcció a la depuradora. Poc després ens desviem per un camí de terra cap a la dreta i, travessant dues vegades el riu, arribem al pont de Cal Teixidor. Tot seguit girem a l’esquerra i pugem per una carretera enquitranada fins a arribar al trencall de la Torre de Riner. Aquí girem a la dreta i, després d’arribar a Riner, tornem pel mateix camí fins al trencall anterior. Continuem pujant fins a la casa Oliva i agafem un corriol que trobarem a la dreta.

Ara els camins ens condueixen sense pèrdua a la carretera, prop de la C-55. Seguim 1 km per carretera i ens desviem cap a l’esquerra, on comença la baixada al pantà de Sant Ponç. Una trialera força vertical que s’ha de baixar amb molta cura ens portarà fins a la carretera d’accés al pantà. Girem a l’esquerra per arribar a la presa.

Voregem el pantà pel marge esquerre, i una vegada al Molí del Pont pugem pel GR-7-5 que porta fins a Sant Esteve d’Olius. Després continuem en direcció al pantà de la Llosa del Cavall i girem cap a l’esquerra just arribar a la carretera principal. Seguim durant uns 2 km aproximadament l’asfalt fins a una rotonda.

Sortint de la rotonda per la primera sortida, comencem a enfilar-nos cap al serrat de Sant Bartomeu. A través d’un corriol arribem a unes instal·lacions amb gossos, i poc després agafem un altre corriol a mà esquerra que ens portarà fins al punt final de la ruta.

És una ruta per a gent experimentada, ja que el recorregut és força exigent. Són 36 km amb un ascens acumulat de 601 m.

 

Descarrega PDF
Descarrega track
Obre la ruta a Wikiloc

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10