Sant Esteve d’Olius

Distància: 13,30 km
Dificultat: Moderada

La ruta surt des del pont situat prop de l’Oficina de Correus de Solsona, indret on es troben les dues riberes de Solsona. El punt d’arribada és el mateix que el de sortida.

Des del punt de sortida anem en direcció al cementiri de Solsona, que deixem a la dreta. Agafem la carretera que va a Sant Llorenç de Morunys i girem a la dreta per seguir en tot moment el GR-7-5 amb marques blanques i vermelles que porta a Olius. Baixem per un corriol que va a parar a una carretera asfaltada on girem a l’esquerra fins a arribar a Sant Esteve d’Olius.

Després continuem en direcció al pantà de la Llosa del Cavall i girem cap a l’esquerra just arribar a la carretera principal. Seguim durant uns 2 km aproximadament l’asfalt fins a trobar una rotonda i en prenem la primera sortida. Pugem en direcció a Sant Bartomeu per un corriol que passa per unes instal·lacions on hi ha gossos i sortim a una pista principal. Poc després agafem un altre corriol a mà esquerra que ens portarà fins al punt final de la ruta en un recorregut que ofereix unes vistes molt maques de Solsona.

Ruta de dificultat moderada amb 13 km i un ascens acumulat de 274 m. Està pensada per anar a visitar l’església de Sant Esteve d’Olius amb la cripta romànica, les restes arqueològiques dels ibers i el cementiri modernista d’Olius.

 

 

Descarrega PDF
Descarrega track
Obre la ruta a Wikiloc

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10