Pantà de Sant Ponç

Distància: 31,50 km
Dificultat: Moderada

La ruta surt des del pont situat prop de l’Oficina de Correus de Solsona, indret on es troben les dues riberes de Solsona. El punt d’arribada és el mateix que el de sortida.

Des del punt de sortida anem en direcció al cementiri de Solsona, que deixem a la dreta. Alternem la carretera que va a Sant Llorenç de Morunys per camins secundaris i girem a la dreta per seguir el GR-7-5 en direcció a Olius. Arribem al Molí del Pont per un corriol ben marcat i des d’allà comencem la volta al pantà de Sant Ponç. És un camí ample i planer que ens permet gaudir de les vistes i zones de descans, primer pel marge dret fins a la presa i després, a la tornada, pel marge esquerre. En l’últim tram del marge esquerre fins al Molí del Pont hi ha uns 2 km de carretera.

Una vegada al Molí del Pont, tornem pel mateix corriol que ens hi ha portat i seguim la carretera fins a Sant Esteve d’Olius. Després continuem en direcció al pantà de la Llosa del Cavall i girem cap a l’esquerra just arribar a la carretera principal. Durant uns 2 km anem per l’asfalt, fins a trobar una rotonda.

Prenem la primera sortida de la rotonda i comencem a enfilar-nos cap al serrat de Sant Bartomeu. A través d’un corriol arribem a unes instal·lacions amb gossos, i poc després agafem un altre corriol a mà esquerra que ens portarà fins al punt final de la ruta.

Ruta de dificultat moderada amb 30 km i un ascens acumulat de 400 m.  Hi ha l’opció d’anar amb cotxe fins al Molí del Pont o fins a la presa i fer només la volta al pantà; són uns 17 km amb un desnivell pràcticament nul.

 

Descarrega PDF
Descarrega track
Obre la ruta a Wikiloc

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10