La circular

Distància: 60,90 km
Dificultat: Alta

La ruta surt des del pont situat prop de l’Oficina de Correus de Solsona, indret on es troben les dues riberes de Solsona. El punt d’arribada és el mateix que el de sortida.

Sortim vorejant la ribera en direcció a la font del Corb, zona ombrejada i d’esbarjo. Més endavant travessem la ribera i agafem un caminet més estret amb molta vegetació que ens condueix fins a sota del pont de l’Afrau. Seguint el camí trobem un tram de pujada d’uns 50 m que sovint s’ha de fer a peu perquè acostuma a estar en mal estat per les pluges. Donant la volta, arribem a un camí més ample des del qual es pot veure el pont de l’Afrau per la part de sobre.

Continuem per camí de bosc i més endavant per pista asfaltada que ens porta al parc de la Mare de la Font. Passat el restaurant, girem a la dreta i travessem un túnel metàl·lic que ens condueix a la font de la Mina. Prenem el caminet de l’esquerra on hi ha un petit tram que hem de fer a peu. Pugem pel camí de dins el bosc fins a sortir a la carretera que va al Castellvell. Continuem pel camí de bosc en direcció al Villaró. Es passa per unes antenes de telefonia des d’on hi ha una vista molt maca de Solsona.

Seguim cap a cal Rajolí i més endavant travessem la carretera de Biosca. Passem per cal Cles de Brics i continuant la ruta sortim a la depuradora. Girem a la dreta i creuant dues vegades la ribera arribem al pont de Cal Teixidor. Cap a l’esquerra per carretera asfaltada i en pujada arribem al trencall de la Torre de Riner. Girem a la dreta per anar-hi. Tornem enrere pel mateix camí i passant el trencall anterior continuem pujant fins a la casa Oliva. A la dreta de la casa surt un corriol que ens porta directament a l’Hípica Cap de Costa. Abans d’arribar-hi girem a l’esquerra i per camí de quitrà seguim fins a un trencall a la dreta. A partir d’aquí els camins ens condueixen sense pèrdua cap a la carretera C-55, que seguim pel costat.

La ruta es desvia cap a l’esquerra i comença la baixada al pantà de Sant Ponç. Una vegada arribem al pantà el vorejarem pel marge esquerre fins al Molí del Pont. Allà pugem per un corriol fins a trobar-nos la carretera que porta a Sant Esteve d’Olius.

Després continuem en direcció al pantà de la Llosa del Cavall i girem cap a l’esquerra just arribar a la carretera principal. Seguim durant uns 2 km aproximadament l’asfalt fins a una rotonda on prenem la primera sortida. Pugem en direcció a Sant Bartomeu per un corriol que passa per unes instal·lacions on hi ha gossos i sortim a una pista principal. Poc després agafem un altre corriol a mà esquerra que ens portarà de nou al punt d’inici de la ruta en un recorregut que ofereix unes vistes molt maques de Solsona.

 

Descarrega PDF
Descarrega track
Obre la ruta a Wikiloc

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10