Basses de Brics – Alzina – Miracle

Distància: 7,6 Km
Dificultat: Fàcil

Comencem al punt d’inici de la rotonda de Sant Jordi i seguim la pista fins al torrent Ribalta. Continuem per la ribera en direcció oest, com indica el senyal. Havent passat per sota de la carretera, creuem el barranc i seguim la pista en direcció sud, que coincideix amb marques blanques i vermelles del GR-7.

Creuem un altre barranc i, després de travessar la carretera C-451, també creuem el torrent d’Aigüesvives. Aquesta zona és remarcable perquè el torrent aflora aquí, i culmina en una pineda de regeneració de l’incendi de 1998.

Després seguim la carretera en direcció sud fins a Brics. Abans d’arribar-hi, baixem per una pista que ens porta a les basses de Brics. Continuem la pista en direcció sud-est, primer pujant per entre el bosc, i després baixant fins a arribar a l’Alsina. Passem pel mig de la masia i continuem la pista fins a arribar a la bassa, que porta el mateix nom de la casa.

Aquestes dues basses són de notables dimensions. Estan condicionades per veure la fauna que hi fa vida, amb punts d’observació d’animals (sense ser vist), i amb plafons informatius dels valors naturals de les dues zones, Brics i l’Alsina.

La ruta continua cap al Miracle, que es troba a 4 km i aproximadament a 1 hora caminant. Aquesta part de l’itinerari ja està senyalitzada amb marques de GR.

El santuari del Miracle és una zona de gran interès cultural i arquitectònic. Acull elements singulars com el retaule barroc, l’orgue o la plaça. És un conjunt monumental de gran rellevància on se celebren activitats litúrgiques i espirituals. La zona està enclavada en un punt que ofereix vistes panoràmiques interessants de bona part de la comarca.

Descarrega PDF
Descarrega track

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10