Lladurs

Situat a l’alt Solsonès, el municipi de Lladurs, de 128 km², es compon de cinc parròquies:  Lladurs, Montpol, la Llena, Timoneda i els Torrents. La població que hi resideix, 179 habitants (any 2018), ho fa en masies totalment disseminades. Comprèn una bona part de la conca mitjana de la ribera Salada (que rep per l’esquerra la rasa d’Encies de Canalda, limítrofa amb el municipi d’Odèn) i la riera de Lladurs o de la Llena, i un fragment de la conca del Cardener. El nord del municipi és accidentat pels darrers contraforts de la serra d’Encies: cap d’Estaques (1.353 m d’altitud) i, al nord-oest, la roca Llarga, que prolonga el serrat d’Odèn. L’altitud mitjana del municipi és de 860 m.

L’activitat del municipi és agrícola (de conreu), ramadera  (boví, porcí i aviram) i forestal. En els darrers anys s’ha anat incrementant el turisme rural,  que complementa en part l’economia basada en l’agricultura.

Els paisatges són majestuosos, presidits pel castell de Lladurs. El clima plujós origina uns boscos de pinassa d’una frondositat de gran bellesa, amb elements preromànics importants i masos com vertaderes fortaleses.

Més informació: Ajuntament de Lladurs

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10