Torrent Ribalta

Distance: 3,8 Km
Duration: 55 min
Dificulty: Easy

Dificultat tècnica:

Without technical difficulty Without technical difficulty

El nom d’aquest itinerari ens indica que segueix el curs del torrent Ribalta. La ruta és plana i sense dificultats tècniques, amb passarel·les i túnels que faciliten el trànsit per la zona.

Comencem al punt d’inici de la ribera i seguim el riu Negre pel marge dret en direcció sud-est. Encara dins el nucli urbà creuem el riu i continuem, ara pel marge esquerre. Arribem a una pista ampla i la seguim fins a arribar a la depuradora. Aquest últim tram és conegut com el camí de la Ribera, indret molt freqüentat en les passejades dels solsonins.

La proximitat amb el riu Negre durant tot el recorregut de l’itinerari permet anar descobrint punts d’interès ecològic notable, com els boscos de ribera (amb una freixeda acabada de plantar) o bé uns exemplars de salzes singulars; també tenim la possibilitat d’observar fauna o, si més no, podem detectar senyals de la seva presència.

El recorregut és especialment indicat per a gent gran o famílies, i agradable durant els períodes calorosos, ja que es passa per l’ombra d’arbres de gran envergadura.

Download PDF
Download track
Open on Wikiloc

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10