El Solsonès demana evitar desplaçaments

El Solsonès demana evitar desplaçaments a segones residències i domicilis de familiars

20-03-2020

El Consell Comarcal del Solsonès i els ajuntaments de la comarca volen manifestar la seva preocupació davant l’onada de desplaçaments cap a segones residències i domicilis de familiars des que es va decretar l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació d’alerta motivada pel COVID-19.

Seguint indicacions de la direcció general de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), es demana EVITAR DESPLAÇAMENTS cap als municipis de la comarca, ja sigui cap a segones residències o cap a domicilis de familiars.

En un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva, demanem respectar les indicacions que es derivin del seguiment d’aquest episodi tot mantenint la tranquil·litat i el sentit comú. D’una banda, perquè els desplaçaments per motius no recollits als decrets i resolucions de les autoritats competents estan prohibits i seran sancionats, però, sobretot, per no haver de lamentar pèrdues humanes derivades de la imprudència i la inconsciència.

Sabem que el Solsonès és un espai idoni per gaudir de la natura, el patrimoni arquitectònic i la gastronomia, i també per i fugir de la ciutat, però en ESTAT D’ALARMA aquesta decisió pot tenir greus conseqüències per a la població resident. Els índexs de població envellida i els recursos limitats en serveis sanitaris i socials bàsics, aguditzada en aquests dies d’excepcionalitat, fan de la comarca i dels seus municipis un territori especialment sensible a aquestes afectacions.

Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Solsonès i els ajuntaments de la comarca demanem a la població que no hi vingui mentre duri aquesta situació. Tot el que sigui mantenir-se a casa i limitar la mobilitat ajudarà a controlar la propagació del coronavirus als nostres pobles i ciutats i protegir la població de risc.

Tots volem que els nostres pobles continuïn vius. Si us plau, en aquests dies, si estimes el Solsonès i el teu poble, no vinguis.

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10