Litenatura 2019

La Vall de Lord, del 18 al 21 d’abril de 2019

LA TERCERA EDICIÓ DEL LITENATURA OMPLIRÀ D’ACTES CULTURALS LA SETMANA SANTA A LA VALL DE LORD

Sota el nom de “Litenatura” s’engloben un conjunt d’actes culturals relacionats amb la natura i l’entorn de la Vall de Lord per tal de celebrar i commemorar la diada de Sant Jordi. Enguany se celebrarà del 18 al 21 d’abril de 2019 (excepte l’entrega de premis dels Jocs Florals que tindrà lloc el dia 27 d’abril) i que coincidirà de ple amb els dies festius de setmana santa.

L’eix central d’aquesta edició seran les llegendes populars d’aquesta zona: narració, representació, lectura, visites guiades dramatitzades, Jocs Florals a més de comptar amb una gran diversitat d’esdeveniments com presentacions de llibres, concerts, conferències, intercanvi de llibres, entre altres.

Com a novetat s’han incorporat al programa els Jocs Florals (oberts a tothom i per a totes les edats) en què els participants han de realitzar una obra relacionada amb una de les llegendes més populars de la zona: “Els tres savis prudents dels Piteus” de Jacint Verdaguer.

Programa d’actes Litenatura 2019

18 d’abril

A les 12.30 h, INAUGURACIÓ de l’exposició “Boscos: usos i costums populars al llarg del segle XX” al Museu de la Vall de Lord.

De 16.30 h a 19 h intercanvi de llibres a la biblioteca municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 19 h, contacontes “Què li passa a la Terra?” i “La llegenda de Sant Jordi” per Gemma Rosell i Antònia Molera a la biblioteca municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 19.45 h, LLUNART. Concert amb l’Esguard de la nit i Ramon Porta a l’ermita de Santa Magdalena de les Tragines.

19 d’abril

A les 11.30 h, PRESENTACIÓ de l’obra literària de Xavier Bosch a càrrec del mateix autor i signatura de llibre al Teatre Municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 12 h, CONCURS de paelles. Vine i fes la teva paella!

A partir de les 12.30 h, concert amb els Tritons de la Vall al parc de les Eres.

A les 17 h, PRESENTACIÓ dels llibres “Els fenòmens de l’atenció” d’Eugeni d’Ors, a càrrec de Víctor Pérez, i “El fugitiu que no se’n va” de Raül Garrigasait a la biblioteca municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 18.30 h, TEATRE “Mort a les cunetes” de David Pintó i Joan Valentí al Teatre Municipal. Preu: entrades anticipades a l’Oficina de Turisme a 8 €, 10 € a taquilla.

A les 21 h, CONCERT amb Stabat Mater de Pergolesi amb Judit Muñoz (soprano), Helena Ressurreiçao (mezzosoprano) i Alícia Daufí (piano) a l’església de Sant Llorenç de Morunys.

20 d’abril

27a Caminada Popular de la Val de Lord

A les 17 h, presentació del llibre “Relleu fotogràfic de les mines del Berguedà” de Ramon Soler a la biblioteca municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 18.30 h, “Llengua, literatura i que la cultura ho inundi tot!” al teatre municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 20 h, CONCERT amb “Corrandes són corrandes” a les Fonts del Cardener.

A les 21 h, LECTURA de llegendes i poemes de la Vall de Lord a la vora del foc i sopar de “pa i porta” a les Fonts del Cardener
*cadascú porta el seu menjar; hi haurà llenya disponible per fer foc/brasa. Si fa mal temps es farà al local de la piscina de La Coma, sense llenya ni brasa

21 d’abril

A les 11 h, cantada de Caramelles a diferents punts de Sant Llorenç de Morunys.

A les 11 h, visita teatralitzada “El Piquer i la Piquera” vida i llegenda. Sortida des de l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord.

D’11 h a 13 h, joc de pistes infantil literari “No és una caixa” a la biblioteca municipal de Sant Llorenç de Morunys.

A les 12.30 h, XERRADA sobre “Drons, natura i cultura” a càrrec de Jaume Balagué a Sant Serni del Grau.

A les 17 h, VISITA TEATRALITZADA “El Piquer i la Piquera” vida i llegenda. Sortida des de l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord.

A les 19 h, ESPECTACLE còmic familiar “Xespir” a la biblioteca municipal de Sant Llorenç de Morunys.

 

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10