Espurnes de Tardor

Després de la bona acollida de la primera edició del Festival Espurnes Barroques, el festival planteja una petita mostra de la seva activitat programant les “Espurnes barroques”. Es programaran dos concerts de música barroc, al final dels quals hi haurà un petit tast de cuina barroca, els dies 27 i 28 d’octubre als municipis de Riner (el Solsonès) i Sant Mateu de Bages (el Bages).

Programació de tardor

El dissabte 27 d’octubre, a les 6 de la tarda, la petita església de Sant Cristòfol de Freixinet (a Riner) acollirà el concert de Dichos Diabolos, una formació jove que va actuar com a quintet a Sant Miquel de Castelltallat i que ara es presenta en format de duet. Marc Sumsi al clavicèmbal i Emiliano Pérez a la corneta i a la flauta ens acostaran a l’estètica del primer barroc a partir de la utilització que els compositors del segle XVII van fer de melodies i composicions anteriors, amb obres de Cabezón, Vásquez, Picchi, Schmelzer, Schop, Locke i altres. Amb el títol de Pro variatione, el concert presentarà  l’art de l’augmentació i la disminució que cultivaren aquests compositors que visqueren a cavall del segle  VI i XVII. Aquestes augmentacions i disminucions es viuran d’una manera particularment intensa en l’espai reduït de la petita església de Freixinet, que depararà alguna que altra sorpresa.

L’endemà, diumenge dia 28, a les 12 del migdia, serà el torn de Santa Maria de Coaner (a Sant Mateu de Bages). Davant de l’extraordinari retaule de Segimon Pujol de Gurb, un Trio de la Finnish Baroque Orchestra integrat per clavicèmbal, flauta i violoncel oferirà un programa titulat Tunes and Mascarades, amb el qual repassaran la música per a teatre de l’Anglaterra isabelina, amb obres de Daniel Purcell, John Bull, Nicola Matteis i Henry Purcell. En aquest concert, els diversos “humors” anglesos es combinaran amb tres obres d’Olli Virtaperko (compositor finès nascut el 1973) que estan pensades per a instruments barrocs i que seran estrenes a la península ibèrica. Més enllà de la qualitat artística del grup i de la proposta, el concert té un atractiu afegit, ja que serà l’única actuació que els membres de la Finnish Baroque Orchestra facin a la península ibèrica, després que el dia anterior hagin tocat al Festival de Música Antiga de Palma de Mallorca, amb qui el Festival Espurnes ha establert línies de col·laboració.

 

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10