Fira del Bolet i del Boletaire del Solsonès

10a Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès i 13es Jornades Gastronòmiques de Tardor

Solsona, 21 i 22 d’octubre de 2017

Programa d’activitats de la Fira del Bolet

Dijous, 19 d’octubre

A les 18 h, taller de cuina amb bolets i maridatge de vins a càrrec de Laia Coma i Roger Vilaginés, del restaurant Mare de la Font de Solsona. Preu: 10 €. Places limitades. Cal fer inscripció prèvia per telèfon al 973 48 16 44 (de 8 a 15 h) o per correu a serveis@ctfc.es

Divendres, 20 d’octubre

A les 21.30 h, sopar: “La cuina del bolet” a càrrec de l’Hostal restaurant Crisami, Restaurant el Miracle i l’Hotel Restaurant Can Puig. Preu: 20 euros per persona. Places limitades, cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme del Solsonès (Ctra. de Bassella, 1 – 973 48 23 10).

Dissabte, 21 d’octubre

De les 8.30 h a les 14 h, sortida micològica a la finca Monegal (ruta micològica). Per inscripcions: serveis@ctfc.es. Lloc de sortida: plaça del Camp. Reagrupament a les 9:15 h a l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord (ctra. de Berga, s/n. Sant Llorenç de Morunys). Es tornarà a les 14 h aproximadament.

De les 10 h a les 21 h, mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca a la plaça Major; Venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis a la plaça de l’Església i al carrer de Sant Miquel

A les 11 h, taller de bolets amb llana: combinarem tècniques de ganxet, feltre i alguna sorpresa més! Adaptat per a totes les edats. Durada aproximada de 60 minuts. Preu: 8 € els petits i 10 € els grans.
Lloc: Mans i mànigues (c. Castell, 48)

A les 17 h, obertura de l’exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès a l’entrada de l’ajuntament de Solsona.

A les 17 h, taller de bolets amb llana: combinarem tècniques de ganxet, feltre i alguna sorpresa més! Adaptat per a totes les edats. Durada aproximada de 60 minuts. Preu: 8 € els petits i 10 € els grans.
Lloc: Mans i mànigues (c. Castell, 48)

A les 18 h, taller infantil “Els exploradors de la sal: experiments senzills per conèixer bé l’or blanc” a la plaça major.

A les 19 h, tastet presentació de les 13es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès a la plaça Major. Preu: tiquet 6 euros, inclou 2 tastets més copa de vi.

Diumenge, 22 d’octubre

De les 10 h a les 14 h, mercat del bolet i de productes artesanals de la comarca a la plaça Major; venda d’artesania i demostracions d’arts i oficis a la plaça de l’Església i al carrer de Sant Miquel; i trobada de tardor de col·leccionistes de plaques de cava al vall calent.

De les 11 h a les 14 h, visites guiades a l’exposició de bolets i tallers per a nens i nenes a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona

De les 12 h a les 14 h, degustació a càrrec de la Gatera a la plaça Major. Preu: 3,50 € (tapa + copa de vi)

A les 13 h, lliurament de premis dels concursos de la Fira a la plaça Major i sorteig de premis del concurs Anem a buscar bolets amb la UBIC

Més informació de la Fira del Bolet

Exposicions:

Exposició del concurs de dibuixos de bolets realitzats per alumnes de les escoles de la comarca.
Lloc: sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal del Solsonès

Exposició de bolets recollits pel Grup de Natura del Solsonès amb visites guiades amb material divulgatiu a càrrec de la Societat Catalana de Micologia i petit concurs per a identificar alguns bolets vistos en l’exposició.
Lloc: entrada de l’ajuntament de Solsona.
Horaris: de dilluns a divendres de 8 a 15h i dimarts també de 14 a 19h.

Concursos de la Fira:

-10a edició del bolet més gran
-10a edició del bolet més original

Condicions: cal portar els exemplars a la botiga el Drac (plaça Major) abans del diumenge a les 12 h

-7a edició del concurs per qui porti més espècies de bolets identificades
Condicions: cal portar els exemplars a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona (exposició de bolets) abans del diumenge a les 12 h

13es Jornades Gastronòmiques de Tardor

Fins el 12 de novembre els establiments del Gremi d’Hostaleria del Solsonès t’ofereixen les millors tapes maridades amb els millors vins i uns originals menús de tardor. Participa en el concurs i guanya un dinar o sopar per a dues persones en un restaurant de la comarca.

Més informació de les Jornades Gastronòmiques de Tardor

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10