Corpus a Solsona

Programa de Corpus de Solsona 2017

Dijous, 15 de juny – Dia de Corpus

A les 13 h, tronada a la plaça Major

Dissabte, 17 de juny

A les 11 h, des del campanar de la catedral, repic de campanes anunciant l’inici e les festes.

A les 12 h, tronada a la plaça Major. Tot seguit, cercavila tradicional del pregoner, acompanyat pels gegants i l’Orquestra Patinfanjàs, per convidar tothom a la celebració del Corpus.

Visita guiada a l’exposició Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física, a càrrec d’Elena Garcia Guixé, antropòloga i comissària de la mostra.

A les 16 h, al Teatre Comarcal de Solsona, concert de fi de curs de l’Àtic Taller Musical

De 16 a 18 h, tothom qui vulgui col·laborar amb la catifa de Corpus d’aquest any ho pot fer portant flors al cau de l’Agrupament Escolta Pare Claret. Enguany, el tema tractarà “Què està passant al món?”, centrat en el dret a decidir qui i com volem ser.

A les 18 h, a la plaça de la Catedral, presentació del llibre Casserras, escultors de gegants, amb la participació de l’Orquestra Patinfanjàs i la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Tot seguit, inauguració de l’exposició sobre el Manelet al saló de les Homílies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató.

A les 18.30 h, sardanes a la plaça Major interpretades per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

A les 23 h, baixada del bou, la mulassa i el drac, acompanyats per l’Orquestra Patinfanjàs i exhibició del ball del drac a la plaça Major. Tot seguit, roda de foc.

 

Diumenge, 18 de juny

A les 9.30 h, cercavila amb la participació dels trabucaires de Solsona.

A les 10.45 h, baixada de la corporació municipal, juntament amb la pubilla i les donzelles d’honor, els gegants, el ball de bastons, els cavallets, el bou, la mulassa, el drac, l’àliga i altres elements tradicionals. Sortida de la casa consistorial cap a la catedral als acords de l’Orquestra Patinfanjàs.

A les 11 h, missa concelebrada presidida per l’Excm. i Rvdm. Sr. Jaume Traserra i Cunillera, bisme emèrit de Solsona. Solemne processó per la plaça de la Catedral, el carrer de Sant Miquel, la plaça Major i benedicció a la plaça Palau.

A continuació, a la plaça Major, exhibició dels ballets tradicionals d’óssos, cavallets, drac, nans, ball de bastons, àliga i gegants, acompanyats musicalment per la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona. Finalment, trobada i pujada fins a la casa consistorial.

A les 18 h, al Teatre Comarcal de Solsona, concert a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona, amb cançons tradicionals catalanes i la cantata “L’arbre cançó”. Venda d’entrades a la taquilla una hora abans del concert. Preu: 10 euros /socis: 5 euros.

A les 20 h, projeccions al Teatre Comarcal de Solsona de les pel·lícules Freedom under load, de Pavol Barabas (Gran premi 2016 i Premi FEEC a la millor fotografia), i La Liste, de Guido Perrini (Premi Grandvalira al millor film d’esports de muntanya 2016).

Més informació: www.solsonalafesta.net

Comparteix:

Oficina de Turisme del Solsonès
Ctra. de Bassella, 1
25280 Solsona
Tel. 973 48 23 10